Archivy

Therme Laa

V srdci malebné krajiny Dolního Rakouska (Niederösterreich) se nachází městečko Laa an der Thaya s termálními lázněmi Therme Laa. Leží poblíž hranic s Českou republikou, zhruba 30 km od Znojma a cca 60 km od Brna. Lázně jsou oblíbeným výletním cílem českých turistů a to díky své dostupnosti, léčivým pramenům a kvalitním službám. Díky tomu si Therme Laa získaly pověst jedné z nejlepších evropských destinací pro zdraví a relaxaci.

Všechny bazény v Therme Laa jsou napájeny pramenem „Laa Thermal Nord I“. Tento geotermální pramen je bohatý na minerály obsahující sodík, chlorid a jód. Pramen je blahodárný na nemoci kardiovaskulárního systému, onemocnění pohybového aparátu, neurologická onemocnění a některá onemocnění očí. Když se hosté ponoří do teplé náruče bazénů, mohou cítit, jak se jejich starosti a stresy rozplývají.

Co lze zažít v Therme Laa

Therme Laa jsme navštívili několikrát, letos o prázdninách jsme to vyzkoušeli s dětmi. Na rozdíl odjinud je zde komfortní velké parkoviště a parkování zdarma. Po příchodu do areálu, obdržíte čipové hodinky již s daným číslem skříňky, takže nemusíte zdlouhavě hledat volnou skříňku. Z vlastní zkušenosti víme, že při větší obsazenosti lázeňských resortů je mnohdy problém najít skříňky vedle sebe, proto se nám zdejší systém velice líbí.

V létě jsme využili speciální celodenní tarif 24,50 € pro dospělé. Při online zakoupení se můžete dostat dokonce i na nižší cenu. Atmosféra letního koupání je skvělá, venkovní areál nabízí plno zákoutí k relaxaci a je doplněn o atraktivní palmy, které dotváří zdejší pohodu, jako by jste byli na pláži. Venkovní areál nabízí Foodtruck, kde připravují skvělé burgery. Navštívili jsme i restauraci uvnitř lázní, kde nabízejí výhodné dětské menu. Nesmíte opomenout ochutnat i skvělé zdejší polévky.

Therme Laa
venkovní areál
« z 35 »

Uvnitř areálu panuje dokonalá relaxační atmosféra doplněná o podtext relaxační hudby. Vyzkoušeli jsme termální bazén, který je centrální. Tam se nám velice líbil protiproud. Z bazénu se dostanete do venkovního, kde jsou lehátka se vzduchovými tryskami. Další oddělený bazén je venkovní, dostupný z vnitřního areálu. Ten má slanou vodu. S přispěním harmonického zvuku padajícího vodopádu, zde lze skvěle relaxovat. Poslední venkovní bazén je s pozvolným přístupem do vody. Ten je sice studenější, ale je příjemnou změnou při prohřátí těla v ostatních teplejších bazénech.

Nejlepším zjištěním pro nás bylo, že po 18 hodině se areál lázní začal postupně vylidňovat. Vzhledem k úžasné otevírací době do 22 hodin jsme mohli naplno využít všech atrakcí. Bazény jsme tak měli téměř sami pro sebe. Ideální proto musí být využít nabídku ubytování v hotelu, kdy se můžete v létě ubytovat za výhodnou cenu. Navíc má jedno dítě na pokoji rodičů pobyt zcela zdarma. V ceně pobytu je i bohatá snídaně a pětichodová večeře.

Lázeňské akce

Pokud navštívíte Therme Laa první čtvrtek v měsíci od května do září, tak se můžete těšit na akci POOL & WINE. Příjemně teplá termální voda, magické ambiente, Chill out DJ beaty a ochutnávka špičkových vín z Weinviertelu.

Když přijedete v den, kdy je úplněk, tak jsou lázně otevřeny až do půlnoci. Akce se nazývá MondgLAAnz. Magickou atmosféru lázní podtrhuje tlumené osvětlení, venkovní louče s ohněm, svítící poolbar a hudební kulisa v podobě live koncertů. K dokonalému relaxu Vám zahrají podle programu i takové osobnosti českého hudebního světa jako geniální saxofonista Michal Žáček nebo kytarista Mario Šeparovič, známý jako český Eric Clapton a další hvězdy.

Závěrem

Celkově lze říci, že lázně Therme Laa poskytují komplexní a dokonale vyvážený zážitek. Jsou ideálním místem pro ty, kteří hledají klid a relaxaci. Skvělé je, že se v Therme Laa domluvíte i česky, protože skoro polovina zaměstnanců je z Česka nebo Slovenska.

Termální lázně Therme Laa si zaslouží své renomé jako jeden z nejlepších lázeňských resortů v Evropě a jistě zanechají nezapomenutelný dojem na každém návštěvníkovi.

« z 2 »

Leave Comment

Back to top