Archivy

Městečko, které leží 38 kilometrů severně od Sieny je nápadné již z dálky svými vysokými věžemi a připomíná tak americký Manhattan. Zaparkovat se nám podařilo na kraji městečka poblíž kruhového objezdu zcela zdarma. Odtud je to do středověkého San Gimmignana asi 10 minut pěšky.
SAN GIMMIGNANO
Celé město je uzavřeno ve středověkém opevnění a dovnitř jsme se

Read more

Jednou z částí Českého ráje, jež je veden jako významný geopark UNESCO je Hruboskalsko. Jedná se o skalní město s impozantními skalními věžemi s výškou až 55 metrů. V této krásné části Českého ráje můžete navštívit hrad Valdštejn a zámek Hrubou skálu.

Díky zvětrávání zde můžeme vidět četné skalní rozsedliny a úchvatné tvary skal. Hruboskalsko se

Read more

Pokud máte rádi klid, krásnou přírodu, úžasné památky, sluníčko, dobré víno a sýry, tak návštěva Toskánska, jednoho z dvaceti regionů Itálie je rozhodně tou pravou volbou.
Toskánsko jsme navštívili hned na počátku našeho dvoutýdenního putování po Itálii na jaře roku 2005. Za shlédnutí stojí samozřejmě hlavní město regionu – Florencie.   Do Florencie jsme přijeli vlakem z

Read more

Česká Třebová není jen známým železničním uzlem. Oblast ležící na Orlickoústecku má i svá poklidná zákoutí a turistická lákadla. Asi čtyři kilometry západně od České Třebové leží malebný kopec s ještě malebnějším údolím. Vrchol se jmenuje Kozlovský kopec a pod ním ležící obec Kozlov. Toto jméno je spojeno hlavně s malířem Maxem Švabinským.

Kozlovský kopec býval

Read more

Ač se to o Belgii příliš neví, je celá protkána sítí vodních kanálů. Není jich sice tolik jako v sousedním Nizozemsku ale přesto o mnoho více, než jsem předtím tušil. Kanály jsou intenzívně využívány pro nákladní dopravu která má více než stoletou tradici.  Stavba systému kanálů a splavněných úseků řek nazvaná Canal du Centre probíhala v

Read more

Naše túra začala na parkovišti pod Popradským plesem, odkud jsme pokračovali, jako většina turistů, po asfaltce, tedy snazší cestě, vedoucí přímo k Popradskému plesu. Druhou cestou, která vede ze Štrbského plesa lesem po kamenité cestě typické pro Tatry, jsme šli již několikrát a nezvolili jsme ji, abychom šetřili síly pro další úseky.   Cestou jsme navštívili

Read more

Český Krumlov je jak říkají turistické informační materiály městem mnoha tváří. Najdete zde historické památky, spoustu muzeí, galerií, pouličních umělců, vodáků a také davy turistů. Po Praze se totiž jedná o turisticky nejnavštěvovanější místo ČR.
Památky Český Krumlov
Uznání se dostalo Českému Krumlovu již v roce 1992, kdy bylo město zapsáno do seznamu památek UNESCO. V historickém

Read more

Back to top