Archivy

Ostrov Tenerife je největší ze sedmi obydlených ostrovů v souostroví Islas Canarias. Kanárské ostrovy je autonomní společenství Španělska v severním Atlantiku, západně od pobřeží Maroka a Západní Sahary. Zdejší sopka Pico de Teide se svou výškou 3.718 metrů je třetí nejvyšší sopkou na světě.

Na následujících řádcích bych chtěl popsat jeden listopadový den na největším z Kanárských ostrovů

Read more

Karasínská rozhledna se nachází v nadmořské výšce 704 m.n.m. a majestátně se vypíná na úbočí vrchu Přední skála vzdáleného jen pár desítek metrů od samotné obce Karasín. Vedle rozhledny je umístěna malá sjezdovka, lákající návštěvníky na Karasín i v zimním období.
Jak se k ní dostat
Přímo z obce Karasín vede k rozhledně červená značka a po

Read more

Hlavním lákadlem turistů je historická část Varšavy Staré město s královským hradem (Zámek Krolewski). Za druhé světové války byla Varšava totálně zničena a na 90% historického centra bylo vybombardováno. Díky vynikající rehabilitaci je v roce 1980 toto centrum zapsáno do světového dědictví UNESCO.
Zámek Krolewski
Královský hrad byl původně postavený ve třináctém století a byl sídlem Mazovských

Read more

Horní les je s nadmořskou výškou 774 metrů nejvyšším bodem katastru obce Rovečné a také přírodního parku „Svratecká hornatina“. Ze všech rozhleden nejen v okolí, ale i v celé republice, má díky členitému kopcovitému terénu jeden z nejkrásnějších výhledů vůbec.
Jak se k ní dostat
K rozhledně je patrně nejlepší přístup od obce Nyklovice po modré turistické

Read more

Back to top