Archivy

Zámek Litomyšl je středoevropská šlechtická rezidence z období renesance a roku 1999 byl zařazen na Seznam světového kulturního dědictví UNESCO. Na fasádě naleznete sgrafity, kde se ani jeden motiv neopakuje.
Historie zámku
Litomyšlský zámek nechal postavit Vratislav z Pernštejna v letech 1568 až 1582. Tento zámek se pyšní mohutným čtyřkřídlým blokem, který obklopuje dvě nádvoří s arkádami

Read more

Nové celobarevné vydání turistického průvodce Itálie. Ten mapuje všechny regiony a místa od archeologických vykopávek v Římě až po například milánské kavárny. V úvodu knihy se mimo jiné dozvíte něco málo o pravé italské zmrzlině, italském fotbalu a také o nejrůznějších zajímavostech. Jedna taková zajímavost je, že v zemi plné výrobců pizz až 70% mužů podle svých vlastních slov v životě nepoužilo sporák.

Formát knihy: 129×198
Vazba: Brožovaná
Počet stran: 1038
Datum vydání: NOVINKA !! 1. 2. 2017
Běžná cena: 998 Kč (ušetříte 200 Kč)
Naše cena: 798 Kč

V průvodci samozřejmě nechybí ani 24 míst, která nesmíte minout. Mezi nimi je například Centro Storico Řím – úchvatné historické centrum Říma, Sicilské řecké památky – starobylá divadla a chrámový komplex, Náměstí svatého Marka Benátky – jedno z nejúchvatnějších městských prostranství Evropy, Elba – hornatý toskánský ostrov se skvělými plážemi, Pompeje a Herculaneum – dvě nejlépe zachovaná antická města či pěší túry v Dolomitech.

Samotná hlavní část průvodce je rozdělena na 17 části a to: Řím a Lazio, Piemont a Valle d’Aosta, Ligurie, Lombardie a jezera, Tridentsko-Horní Adiže, Benátky a Benátsko, Furlansko-Julské Benátsko, Emilia-Romagna, Toskánsko, Umbrie, Marche, Abruzzo a Molise, Kampánie, Puglia, Basilicata a Kalábrie, Sicílie, Sardinie.

V závěru knihy nabízí průvodce ještě sekci Souvislosti, kde se dozvíte o dějinách, italském umění, architektuře, filmu, knihách a je zde také něco málo ze samotné italštiny. Základní fráze a slovní spojení mohou být při cestování také velmi užitečné.

Vydání nového celobarevného průvodce Srí Lanka z řady Rough Guides je doplněno mnoha krásnými fotografiemi. Kniha se dělí na úvod, základní informace, průvodce a souvislosti. V úvodní části se dozvíte, že Srí Lanka láká cestovatele už celá staletí. Již Marco Polo jí popsal jako nejkrásnější ostrov této velikosti na světě.

Formát knihy: 129×198
Vazba: Brožovaná
Počet stran: 467
Datum

Read more

Nové celobarevné vydání turistického průvodce z řady Rough Guides obsahuje odborně zpracovanou historii Irska, celobarevné mapy a krásné fotografie. Irsko je třetím největším ostrovem Evropy. Ihned v úvodu knihy nalezneme výčet nejlepších hospod s tradiční hudbou. Je tak patrné, že se průvodce bude zaobírat i fenoménem, který se rozšířil do všech koutů zeměkoule nazývaným Irish

Read more

Kniha Zapomenuté výpravy vznikla na motivy stejnojmenného televizního seriálu České televize, jehož autory jsou Miroslav Kačor a Marek Hýža. Na jeho vzniku se rovněž jako scénárista podílel i třetí autor této knihy Milan Švihálek. Kniha Zapomenuté výpravy je tvořena 60 příběhy o českém cestovatelském srdci. Šedesát příběhů o lidech, kteří v posledních dvou stoletích pomáhali

Read more

Back to top