Archivy

Perfektně zpracovaná kniha od Miloslava Stingla je vyprávěním o Americe a o jejím černošském obyvatelstvu. Známým příběhem o příchodu černých otroků do Nového světa v období po objevení Ameriky Kolumbusem však zpravidla naše znalosti končí a kniha se právě zaobírá komplexně o celém světadíle a o „třetí barvě Ameriky“.   Kniha také zmiňuje fakt, že většina

Read more

Výběr z několika obchodních center či vánočních trhů a jak to v nich vypadá před vánoci ?
Třeba si vyberete na základě našich tipů a vyrazíte na výlet. A když ne, tak vyrazte do lesa tam je méně lidí a vyhnete se předvánočnímu stresu !!

Polsko
Obchodní centra v Polsku lákají také na krásnou výzdobu. Dokladem toho může

Read more

Nedaleko městečka Abtenau, v části zvané Au se nachází dva impozantní vodopády Dachserfall a Tricklfall. Pohoří Tennengebirge je protkáno četnými jeskyněmi a údolí Lammer zase nespočtem řek, potoků a jezer s elementární silou vody mnohdy se valící přímo ze skály.
O těchto vodopádech nikdo v České republice ještě nenapsal, což mne překvapilo. Nejúžasnější místa, které jsem

Read more

Knihu Ti, kteří utíkají pěšky napsal Milan Daňek a je cestopisnou knihou popisující a odhalující pravdy o zázračných běžcích kmene Tarahumara, které proslavila především kniha Zrozeni k běhu?

Kniha u mne na první dojem budila představu, že se jedná o běžce z Afriky. Po zjištění, že indiánský kmen Tarahumara je z Mexika, mne tato kniha zaujala

Read more

Kniha Pohřbeni v oblacích přináší první pohled na katastrofu ze strany Šerpů. V srpnu 2008 zahynulo na K2 za jediný den jedenáct horolezců.

O lezcích ze západního světa, ať už o těch, kteří přežili, nebo o těch, kteří zahynuli, byla napsána hromada knih a natočeno několik dokumentů.

V centru celé tragédie, přitom mimo pozornost světových médií, tehdy

Read more

Back to top