Archivy

V letech 1237-1239 se ve městě Jihlava a jeho okolí nacházejí bohatá ložiska stříbra, která mění osudy tohoto města na dlouhé časy. S přílivem horníků se začíná budovat celá Jihlava, město je povýšeno na královské a razí se zde mince. Jaké památky a co zajímavého najdeme ve městě dnes se pokusíme celkově popsat.

S těžbou stříbra

Read more

Každý kdo navštíví Český ráj, tak určitě zavítá na zříceninu hradu Trosky, který leží na dvou vrcholcích čedičových vyvřelin. Jedna vyhlídková věž se nazývá Panna (57m) a druhá Baba (47m).
Známý německý cestovatel a přírodovědec Humboldt nazval celý útvar Trosek osmým divem světa.

Svým postavením je hrad viditelný z širokého okolí. Dva dominantní výběžky se stali symbolem

Read more

Hrad Rabí je největší hradní zříceninou v Čechách, díky velké délce jeho hradeb. Leží v oblasti řeky Otavy, která je vodácky hojně navštěvována. Tato část je nazývána díky společnému vodáckému projektu Otavská plavba a vede ze Sušice okolo Rabí přes Horažďovice, Strakonice do Písku.

Zříceninu ale nenavštěvují jen vodáci, čilý ruch zde panuje i díky poloze

Read more

Pustevny jsou významným turistickým centrem s nadmořskou výškou 1024 m.n.m., kde můžete strávit dovolenou se sněhem, deštěm, mlhou či sluncem nebo sem dorazit na výlet z okolí. Pustevny lze označit za jedno z hlavních a nejznámějších míst Beskyd.

Toto místo je známé také vzhledem k poloze mezi známými horami Radhoštěm (1129 m.n.m.) a Tanečnicí (1084 m.n.m).

Na

Read more

Back to top