Archivy

Jedná se o první vydání průvodce Arménie v ČR z edice průvodců Bradt. V originálním vydání se jedná o páté vydání. V průvodci neočekávejte množství fotografií, ty jsou pouze na úvodních několika málo strankách. Za to průvodce obsahuje cenné informace potřebné pro úspěšnou cestu a popisuje nejen všechny nejoblíbenější památky, ale také ty, které se

Read more

Jedná se o velice obsáhlého průvodce z řady Rough Guides, přeloženého z anglického originálu 4 vydání průvodce Německo z roku 2018.
Německo je ekonomicky nejsilnějším členem Evropské unie a také největším evropským exportérem. Z pohledu turistiky mnoho lidí Německo tak úplně nezná a tak je tento průvodce zajímavou knihou, která přiblíží mnoho zajímavých památek a míst.
Klasickou

Read more

„Podmanit si horu s pomocí železa dokáže kdokoliv.“ Reinhold Messner.

Nejlepší lezci světa diskutují o hranicích horolezectví.

V roce 1968 došlo k zásadní proměně hodnot, jejíž důsledky ovlivnily i skalní lezení. Reinhold Messner uspěl ve svém nejobtížnějším prvovýstupu na střední pilíř Sassa dla Crusc v Dolomitech a ve stejné době Royal Robbins z Yosemitského údolí vyzval horolezce, aby se vrátili k čistému horolezectví (clean climbing).

Od padesátých

Read more

Šoproň je unikátní město plné památek, které si zachovalo dodnes svůj středověký ráz i díky tomu, že nebyla nikdy vypleněna Mongoly ani Turky. Najdete zde údajně 115 památek a 240 historicky chráněných domů. Představíme si nejatraktivnější části města a také doporučíme, kde si můžete vychutnat nějaké typicky maďarské jídlo.

Město se nachází v severozápadním cípu Maďarska

Read more

Back to top