Archivy

Americke prazdniny

Jiří Fišar – autor knihy Pod Annapurnou svítá modře, kde byl ještě jako single cestovatel napsal tentokrát humorný již rodinný road trip Americké prázdniny. S manželkou a dvěma syny se vypravil na dobrodružnou cestu po západě USA.

Dětem se mají plnit sny. A když dva pubertální synové nutně potřebují vidět a zažít Ameriku, rodiče nakonec zabalí

Read more

toplitzsee

Jezero Toplitzsee leží na území Štýrska v oblasti Solné komory. Blízko většího jezera Grundlsee, které napájí z jezera vytékající potok Toplitz Bach.  Nachází se v nadmořské výšce 718 m.n.m., a je cca 250 m široké a 1,8 km dlouhé. Nejzajímavější je jeho mimořádně velká hloubka a to 103 metrů. I díky tomu je jezero opředeno mnoha zajímavými mýty.
Jak

Read more

Wim Hof

Skvělá kniha pro výzvy do nového roku a do ledového lednového počasí.

Současná věda již prokázala, že legendární metoda Wima Hofa založená na práci s dechem, myslí a chladem může opravdu výrazně napomoci k celkovému fyzickému i psychickému zdraví. Dodá nám tolik potřebnou energii, zlepší krevní oběh a odolnost proti stresu, podpoří imunitní systém, posílí celkovou

Read more

Na vlnach

Autorovo poutavé vyprávění a jedinečné fotografie pořízené na expedicích utvářejí tento neobvyklý cestopis s názvem Na vlnách.

Kniha Na vlnách je cestopis českého fotografa Václava Šilhy. Zachycuje tři dobrodružné expedice z let 2010 až 2014, kdy se vydal s hrstkou odhodlaných přátel do mrazivých oblastí Jižní Georgie, Antarktidy a Sandwichových ostrovů. Na lodi světoznámého a svérázného kapitána Jeroma

Read more

Back to top