Archivy

V Zoo Hodonín můžete nalézt spoustu exotických zvířat, jako například ve volné přírodě vyhynulého lva berberského. Areál je příjemným místem pro celodenní výlet. Rozloha zahrady na okraji zdejších lužních lesů činí 7,5 ha na kterých můžete spatřit na 150 druhů zvířat v celkovém počtu 500 kusů.

K Zoo Hodonín je vybudováno parkoviště ležící kousek cesty parkem

Read more

Na svých cestách po Francii jsme okouzleni zámky v údolí řeky Loiry putovali dále na jih. Většinu trasy jsme jeli po dálnicích, takže cesta rychle ubíhala. Výjezdem číslo 54 jsme dálnici opoustili a po vedlejších silnicích jsme mířili do vesničky zvané Rocamadour. Zde na jihozápadě Francie jsme ještě navštívili Carcassonne a Camargue.
Rocamadour
Ačkoliv jsme jeli po

Read more

Skanzen Veselý Kopec náleží k Souboru lidových staveb a řemesel Vysočina, jehož součástí jsou kromě skanzenu i nedaleká osada Svobodné Hamry a Betlém v Hlinsku. Skanzen najdete asi 8 km západně od Hlinska na hranicích krajů Pardubického a Vysočiny, přičemž administrativně náleží Pardubicku, konkrétně potom Chrudimsku.

První expozice skanzenu byly zpřístupněny již v roce 1972. Celý

Read more

Vyšehrad je místem, které je spojováno s nejstaršími dějinami našeho národa nejen historickými událostmi, ale i starými lidovými pověstmi. Doměnka místa vyvýšené skály nad Vltavou se starobylým hřbitovem je velice chudobná. Co všechno na Vyšehradu najdeme si podrobně popíšeme.Dozvíte se např. o chrámu sv. Petra a Pavla, rotundě sv.Martina, vyšehradském hřbitově se Slavínem a mnoha

Read more

Back to top