Archivy

Přestože jeskynních obydlí najdete v jižním Španělsku relativně mnoho, nikde jinde jich neobjevíte tolik na jednom místě jako ve městě Guadix (20 tis. obyv.), vzdáleného asi 60 km od Granady. Přestože se ve městě nachází historiky velmi ceněná renesanční katedrála, jsou hlavním lákadlem pro turisty zdejší jeskynní příbytky.

Radnice města na svých webových stránkách uvádí, že

Read more

Ještěd patří nejen k jedné z nejvýznamnějších dominant Severních Čech, ale je i symbolem města rozprostírajícího se pod ním. V Liberci jsem žila 15 let než jsem se odstěhovala do Brna. Do hor jsem chodívala velmi často a ráda se s vámi podělím o zkušenosti, které jsem po letech nasbírala.

Nejprve něco o geologii a historii

Read more

V kraji Vysočina se nachází spousta zajímavých a turisticky „opomíjených míst“, ovšem město Telč s jedinečně zachovaným architektonickým komplexem je známé snad každému čechovi od narození, i když ne každý toto město navštívil. Tato městská památková rezervace je zapsána od roku 1992 v UNESCO.

Při projíždění Telčí hlavní Slavatovskou ulicí se nabízí k dispozici velké záchytné

Read more

Nikterak nevelké Toledo (asi 74 tis. obyv.) leží 65 km jihozápadně od Madridu. Je nejenom správním střediskem stejnojmenné provincie, ale i hlavním městem celé autonomní oblasti Kastilie – La Mancha. Bystrý čtenář klasické literatury jistě zpozorní, neboť právě v tomto zapomenutém koutu Španělska…

… ve sluncem vyprahlé náhorní plošině Mesetě, sváděl svůj marný „boj s větrnými

Read more

V našem putování po Itálii jsme se z jižní a poté i střední Itálie vrátili zpět na sever. Naším cílem jsou totiž Benátky, které se rozkládají na 118 ostrůvcích spojených 400 mosty které odděluje 115 kanálů, na kterých panuje čilý dopravní ruch gondol. Za slunečného červnového počasí přijíždíme po dálnici od Perugie.

Čím více se přibližujeme

Read more

Back to top